banner upiresies

Τετάρτη, 02 Νοέμβριος 2022 12:27

Οδηγός Αξιοποίησης Κοινωνικού Δικτύου - Μια νέα εργαστηριακή ενότητα στο πλαίσιο των δράσεων του ΕΚΚΕΕ

Αξιοποίηση κοινωνικού δικτύου

Το ΕΚΚΕΕ σχεδιάζει για το αμέσως προσεχές διάστημα να ξεκινήσει την εργαστηριακή ενότητα: Οδηγός αξιοποίησης του κοινωνικού δικτύου για μέλη - πολίτες. Η ενότητα αποτελείται από 3 δράσεις, δύο σε μορφή εργαστηρίων και μία σε μορφή συνεδριών και απευθύνεται σε μέλη των προγραμμάτων που έχουν ισχυρό κίνητρο επιστροφής στην καθημερινότητα του μέσου πολίτη και πραγματική επιθυμία εξεύρεσης εργασιακής απασχόλησης.

Εργαστήριο 1: Και Από Εμάς Εξαρτάται, ΚΑΕΕ.

Εργαστήριο 5 συναντήσεων (1/εβδομάδα) για ολιγομελή τμήματα (έως 7 συμμετέχοντες), όπου αναπτύσσονται και συζητιούνται οι βασικές αρχές και έννοιες των κοινωνικών συμπεριφορών που ζητούν οι κοινωνίες από τους ενεργούς πολίτες στο πλαίσιο της ισότητας, της  συμπεριληπτικότητας και της ευνομίας. Στόχος του εργαστηρίου είναι να αφομοιωθούν από τους συμμετέχοντες έννοιες όπως δικαιώματα, υποχρεώσεις, ελευθερία, όρια, να δοθούν προς επιλογή θετικά ερμηνευτικά σχήματα της σύγχρονης καθημερινότητας και να εξοικειωθούν αυτοί με τις ενέργειες που απαιτούνται για την εργασιακή τους απασχόληση και ενσωμάτωση.

Εργαστήριο 2: Μαγειρεύοντας για την υγεία μας - Οδηγίες και συνταγές υγιεινής διατροφής

Κύκλος σεμιναρίων 15-20 διδακτικών ωρών που στόχο έχει μια πρώτη ενημέρωση των ενδιαφερομένων για το πώς μπορούν και γιατί χρειάζεται να μαγειρεύουν με  τον υγιεινότερο δυνατό τρόπο. Οι παρουσιάσεις θα γίνονται με τη βοήθεια διαδικτυακού οπτικοακουστικού υλικού, και θα περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τη διατροφική αξία των τροφών, με τον τρόπο κοπής κρεάτων, τον σωστό τρόπο μαγειρέματος, ώστε να διατηρηθεί η θρεπτική αξία των τροφίμων, και πληροφορίες σχετικά με την υγιεινή διατροφή εν γένει.

Υπηρεσία Συνεδριών: Συνεδρίες για Προετοιμασία για την απασχόληση και για λοιπή υποστήριξη. Οι ατομικές συνεδρίες απευθύνονται στα μέλη οποιουδήποτε εργαστηρίου του ΕΚΚΕΕ.

Τα εργαστήρια προσφέρονται στο πλαίσιο της προαναφερθείσας ενότητας, δεν είναι όμως υποχρεωτική η ταυτόχρονη παρακολούθηση και των 2 από τα ενδιαφερόμενα μέλη.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τις ΜΟΘΕ. Ο σύνδεσμος με τη Φόρμα Αίτησης έχει αποσταλεί ηλεκτρονικά στις γραμματείες των ΜΟΘΕ.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων είναι έως την Παρασκευή 18/11/2022

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και ενημερωθείτε πρώτοι για τις δράσεις μας.



okana toplogo

 

Στοιχεία Επικοινωνίας ΕΚΚΕΕ Αθήνα
Πύρλα 29, Κάτω Πατήσια, Αθήνα
ΤΚ 11145

τηλ: 210 8544820, 8542936

email: ekek@okana.gr

(C) 2016 OKANA

Disclaimer: All images and logos are copyrighted to their respective owners.

Οι φωτογραφίες που εναλλάσσονται στο slideshow της ιστοσελίδας είναι έργα των μελών της Λέσχης Φωτογραφίας «ΣΑΝ ΦΩΣ» του ΕΚΚΕΕ

 

Βρείτε μας επίσης
     

Ανάπτυξη και φιλοξενία Ιστοσελίδας ITBIZ