Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 15 Σεπτέμβριος 2022 10:39

Δημιουργικά Εργαστήρια 2022 - 2023

Εργαστήρια 2022 23

Ξεκινούν και πάλι με τη φυσική παρουσία συντονιστών και μελών τα δημιουργικά εργαστήρια του ΕΚΚΕΕ για την ακαδημαϊκή περίοδο 2022 - 2023. Η έναρξη των εργαστηρίων θα γίνεται προοδευτικά από τις 10 Οκτωβρίου και μετά, καθώς τα αντικείμενα θα εμπλουτίζονται ανάλογα με την προσφορά εθελοντών σε αντικείμενα που κατέχουν.

Τα πρώτα εργαστήρια που θα ξεκινήσουν είναι:

Φωτογραφία: Το μακροβιότερο δημιουργικό εργαστήριο του ΕΚΚΕΕ, καθώς ξεκίνησε να λειτουργεί το 2007 και από το 2013 λειτουργεί σε ετήσια βάση. Οι συμμετέχοντες εισάγονται στις τεχνικές λήψης φωτογραφίας και εξοικειώνονται προοδευτικά με τις τεχνικές επεξεργασίας ψηφιακής εικόνας. Από την πλευρά του ΕΚΚΕΕ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση του κινήτρου των συμμετεχόντων για την περαιτέρω κατάρτισή τους στο αντικείμενο και την επαγγελματική απασχόλησή τους με τη φωτογραφία. Κάθε χρόνο, διοργανώνεται τουλάχιστον μία έκθεση από το ΕΚΚΕΕ με έργα του Τμήματος Φωτογραφίας και της Λέσχης "Σαν Φως", ενώ συχνή είναι και η συμμετοχή του Τμήματος σε ομαδικές εκθέσεις.

Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές: Η εποχή που με την Πληροφορική ασχολούνταν μόνο οι επαγγελματίες ειδικοί προγραμματιστές έχει παρέλθει προ πολλού. Το διαδίκτυο αποτελεί ένα ενιαίο εργαλείο ενημέρωσης, ψυχαγωγίας, εμπορίου όπου όλες οι υπηρεσίες έχουν διαδικτυακό τόπο και αποτύπωμα και όπου ζητείται από τον χρήστη των υπηρεσιών να μπορεί να πραγματοποιεί και να χειρίζεται εγγραφές και συνδέσεις (taxisnet, τράπεζες, ebay, ΔΕΗ κα). Στο δημιουργικό εργαστήριο Η/Υ θα ασχοληθούμε με: γενική εισαγωγή στους Η/Υ, λειτουργικά προγράμματα, λογισμικά, σουίτες γραφείου, διαδίκτυο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, επεξεργασία κειμένου, εγγραφή / σύνδεση / αποσύνδεση σε πλατφόρμες.

Κατασκευές με ανακυκλώσιμα: Επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση αντικειμένων. Μην πετάξεις τίποτα! Δεν είναι όλα τα αντικείμενα για πέταμα. Ίσως μερικά να αποτελούν κρυμμένους διακοσμητικούς θησαυρούς ή ιδέες για το πώς να τα επαναχρησιμοποιήσεις δίνοντάς τους νέο ρόλο και χρήση. Όταν ένα αντικείμενο δεν σου χρειάζεται πλέον, αυτό δεν σημαίνει πως ο προορισμός του είναι το καλάθι των αχρήστων. Ο καθένας μπορεί να κάνει τη δική του ανακύκλωση, χωρίς να χρειάζεται να πετάξει κάτι καταφέρνοντας ταυτόχρονα να γίνει δημιουργικός.

Σκάκι: Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσουμε να παίζουμε σκάκι, ένα παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους, για όλους! Το σκάκι είναι το πιο δημοφιλές επιτραπέζιο παιχνίδι στον κόσμο και θεωρείται ο βασιλιάς των παιχνιδιών.Το δημιουργικό εργαστήριο του ΕΚΚΕΕ με αντικείμενο το σκάκι απευθύνεται σε όσους δεν γνωρίζουν τίποτα για το παιχνίδι και απλώς θέλουν να μάθουν κανόνες και στρατηγικές. Εάν λοιπόν δεν γνωρίζεις τι είναι 1.ε4 ε5  2.♞ζ3 ♞γ6  3.♝β5 στείλε την αίτησή σου και θα ανακαλύψεις: τη σκακιστική ιστορία και τις σχολές, τη σκακιέρα, τα πιόνια με τις κινήσεις τους, τα λεγόμενα ανοίγματα και κλεισίματα μιας παρτίδας, τις τακτικές μέσα από τοσκακιστικό παιχνίδι.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων θα γίνονται από τους θεραπευτές τους στις ΜΟΘΕ ηλεκτρονικά σε ειδική φόρμα, ο σύνδεσμος για την οποία έχει σταλεί ηλεκτρονικά στις γραμματείες των ΜΟΘΕ Αττικής. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων είναι η Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου.