Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 11 Δεκέμβριος 2020 13:10

Ψηφιακές διευκολύνσεις από το ΕΚΚΕΕ για την καλύτερη εξυπηρέτηση συναδέλφων και μελών

                        eΑίτημα προς ΕΚΚΕΕ Screenshot 1   

 

 

   eΑίτημα προς ΕΚΚΕΕ Screenshot3

Το ΕΚΚΕΕ για να βελτιώσει την άμεση επικοινωνία του με τους θεραπευτές των Μονάδων αναφορικά με αιτήματα των θεραπευομένων, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του περιορισμού των μετακινήσεων και της εξ αποστάσεως εργασίας των Στελεχών του, θέτει σε λειτουργία ηλεκτρονική φόρμα με την ονομασία eRequests. Μέσω της φόρμας θα υπάρχει η δυνατότητα αποστολής αιτήματος από τους/τις θεραπευτές/-ριες για λογαριασμό των ωφελούμενων, εξασφαλίζοντας την ανωνυμία των ωφελούμενων. Τα αιτήματα θα διαχειρίζονται τα Στελέχη του ΕΚΚΕΕ και θα δύνανται να «κλείνονται» ατομικά ραντεβού για κάθε ενδιαφερόμενο, χωρίς χρονική απόκλιση τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων (σε συνθήκες COVID-19).

Αξιοποιώντας τη νέα ηλεκτρονική φόρμα eRequests, θα αυγκεντρωθούν τα αιτήματα των ενδιαφερόμενων ωφελούμενων για συμμετοχή στο Project "Email για όλους". Από τα στοιχεία των 150 eΑιτήσεων για συμμετοχή σε Δημιουργικά Εργαστήρια 2020-21,  προέκυψαν τα ακόλουθα σημαντικά ευρήματα:

• 36% των μελών δεν έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο ή/και σε υπηρεσίες Wifi
• 28,7% των μελών δεν έχει στη διάθεσή του κάποιο ηλεκτρονικό μέσο ή συσκευή (laptop, pc, tablet, smart phone)
44,7% των μελών δεν έχει email

Η έδρα του ΕΚΚΕΕ (Αθήνα), ανεξαρτήτως περιόδων «καραντίνας» ή μη, θα παρέχει τη δυνατότητα στα μέλη των Μονάδων του Οργανισμού να αποκτήσουν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), απαραίτητο εργαλείο επικοινωνίας με τις δημόσιες υπηρεσίες και με τον ιδιωτικό τομέα (αγορές, εγγραφή σε newsletters κα). Σήμερα τα μέλη μας βιώνουν νέες μορφές αποκλεισμού και συγκεκριμένα αυτών του ψηφιακού / ηλεκτρονικού αποκλεισμού.

Η κοινωνική ένταξη επιτάσσει την άρση και του ηλεκτρονικού αναλφαβητισμού, και το ΕΚΚΕΕ οφείλει να συνδράμει με όποιον τρόπο μπορεί.