Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 15 Μάιος 2020 11:55

Έργα καραντίνας

lover s grande

Έχει ήδη περάσει 1,5 μήνας από όταν το ΕΚΚΕΕ οργάνωσε την εξ αποστάσεως λειτουργία του λόγω της καραντίνας και του περιορισμού των μετακινήσεων. Η εξ αποστάσεως λειτουργία μας στόχευε στη συνέχιση τόσο της υποστήριξης των μελών μας όσο και της αμφίδρομης επικοινωνίας συντονιστών και συμμετεχόντων στα πλαίσια των τακτικών δημιουργικών εργαστηρίων. Η αναστολή της λειτουργίας των εργαστηρίων ισχύει ακόμα και θα ισχύσει μέχρι το τέλος της εκπαιδευτικής περιόδου, ωστόσο η μέχρι στιγμής εξ αποστάσεως καθοδήγηση και υποστήριξη από τους συντονιστές “συνέπεσε” με την ενίσχυση της δέσμευσης των ενεργών μελών και την αύξηση του παραγόμενου έργου τους. Η “σύμπτωση” αυτή κάθε άλλο παρά τυχαία θεωρούμε ότι είναι. Ίσως o κατ΄ οίκον περιορισμός ανέδειξε την εξ αποστάσεως διδασκαλία σε μία δομημένη και γόνιμη διέξοδο για τη διαχείριση του άφθονου ελεύθερου χρόνου που αυτός συνεπάγεται. Ίσως οι τέχνες, που αποτελούν ως επί το πλείστον τα αντικείμενα των εργαστηρίων, να λειτούργησαν παρηγορητικά στις συνθήκες του εγκλεισμού και να φανέρωσαν πιο επιτακτικά τον λυτρωτικό τους χαρακτήρα. Ίσως ο εξ αποστάσεως συντονισμός των εργαστηρίων επέβαλε μια πιο εξατομικευμένη επικοινωνία μεταξύ μελών και συντονιστών, η οποία λειτούργησε για τα μέλη ενθαρρυντικά και αγχολυτικά εμφυσώντας τους παράλληλα και μία προσωπική δέσμευση. Ίσως τα μέλη "υποχρεώθηκαν" σε μια ρουτίνα χωρίς άλλους περισπασμούς και αυτό βοήθησε το δικό μας έργο. Η αίσθηση που αποκομίσαμε, πάντως, είναι ότι για τα 30 περίπου μέλη που είχαν την τεχνική δυνατότητα ή το προσωπικό ενδιαφέρον να παραμείνουν σε σύνδεση με το ΕΚΚΕΕ, καλύψαμε ένα μικρό κενό και συμβάλαμε σε έναν βαθμό στην αφύπνιση ή τη διατήρηση της δημιουργικότητάς τους.


Τα έργα που παρήχθησαν και συνεχίζουν να παράγονται στα 3 εργαστήρια με εξ αποστάσεως δομημένη λειτουργία - Φωτογραφίας, Δημιουργικής Γραφής και Ζωγραφικής/Αγιογραφίας-  θα τα παρουσιάζουμε λίγα – λίγα στην ιστοσελίδα μας. Η εξ αποστάσεως λειτουργία συνεχίζεται ακόμα, πλέον όμως οι συνθήκες δεν είναι συνθήκες εγκλεισμού και υποχρεωτικής απομόνωσης για κανέναν. Όπως και να χει θεωρούμε ότι τα έργα που δημιουργήθηκαν την πρώτη περίοδο του κορωνοϊού αξίζουν μια ειδική θέση στη σελίδα μας και λίγη παραπάνω ευαισθησία στη ματιά μας.

Τα έργα που αναρτώνται ως έργα καραντίνας δεν είναι απαραίτητα ολοκληρωμένα. Είναι έργα που βρίσκονται σε διαδικασία ολοκλήρωσης, και θα αντικατασταθούν στην πορεία από την τελική τους μορφή.

Φωτογραφίες Καραντίνας

Ζωγραφική/Αγιογραφία Καραντίνας

Γραφή σε καιρούς καραντίνας