Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 13 Μάιος 2020 11:11

Η φωτογραφία που έμελλε να γίνει εξώφυλλο διεθνούς περιοδικού

Social Dialogue photoEKKEE

Σε συνέχεια της ανάρτησης στην ιστοσελίδα του ΟΚΑΝΑ, σχετικά με την επιλογή μιας φωτογραφίας της Λέσχης «Σαν Φως» του ΕΚΚΕΕ για εξώφυλλο του 22ου τεύχους  του επιστημονικού περιοδικού "Social Dialogue", δείτε παρακάτω κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες. 

Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε το 2015 από τον Κωνσταντίνο Κ., τότε μέλος της Ομάδας Φωτογραφίας και της Λέσχης 'Σαν Φως', στην Πάρνηθα, στο Πάρκο των Ψυχών. Το Πάρκο των Ψυχών είναι ένα ανοιχτό μουσείο γλυπτών από ξύλο που δημιουργήθηκε το 2012 από τον γλύπτη Σπυρίδωνα Ντασιώτη, ο οποίος εκείνη την εποχή εργαζόταν στο δασαρχείο της Πάρνηθας. Ο Σ. Ντασιώτης φιλοτέχνησε αφιλοκερδώς τις μορφές σε κορμούς δέντρων που είχαν καεί κατά τη μεγάλη πυρκαγιά του 2007. Ο χώρος όπου εκτείνεται το Πάρκο των Ψυχών, βρίσκεται απέναντι από το εγκαταλελειμμένο κτίριο του σανατορίου της Πάρνηθας, που λειτουργούσε ως σανατόριο από το 1912 έως το 1960. Από το 1967 έως το 1984 στεγάστηκε στο κτίριο ο Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, και από το 1984 το κτίριο εγκαταλείφθηκε οριστικά. Η ιστορία του σανατορίου και η πυρκαγιά του 2007 στην Πάρνηθα αποτέλεσαν την έμπνευση για τον δημιουργό του υπαίθριου αυτού μουσείου. 

Η φωτογραφία αυτή βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΕΚΚΕΕ, στην ενότητα Φωτογραφικό Αρχείο ΕΚΚΕΕ - Φωτογραφίες Τμήματος Φωτογραφίας και Φωτογραφικής Λέσχης «Σαν Φως»  σχεδόν από την αρχή της λειτουργίας της. Για να τη δείτε σε καλύτερη ανάλυση πατήστε πάνω στη φωτογραφία μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο https://okanaekkee.gr/fotografiko-arxeio-ekkee/fwtografiki-lesxi-san-fws?page=2#category