Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 24 Φεβρουάριος 2020 11:36

1η Συνάντηση διασύνδεσης ΕΚΚΕΕ - ΜΟΘΕ Αττικής

diktiosi ekkee mothe

Η 1η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 14-2-2020 μετά από αίτημα του ΕΚΚΕΕ να ορίσουν όλες οι Μονάδες της Αττικής πρόσωπα αναφοράς (ένα η κάθε Μονάδα), που θα λειτουργούν ως σύνδεσμοι μεταξύ του ΕΚΚΕΕ και της Μονάδας τους, δηλαδή τους συναδέλφους τους θεραπευτές και τους θεραπευόμενους. Στην 1η συνάντηση συμμετείχαν, εκτός από τον Διευθυντή και στελέχη του ΕΚΚΕΕ, 18 θεραπευτές από 17 Μονάδες της Αττικής.

Εκτός από την ενίσχυση και παγίωση μιας τακτικής επικοινωνίας μεταξύ του ΕΚΚΕΕ και των Μονάδων, ο ορισμός των προσώπων αναφοράς κρίναμε ότι θα μπορούσε να διευκολύνει την ανταλλαγή και όσμωση των εκατέρωθεν απόψεων για βελτιώσεις στις επιμέρους παραμέτρους λειτουργίας του ΕΚΚΕΕ, κυρίως εκείνες που αφορούν τη συγκράτηση των μελών και την καλλιέργεια του κινήτρου τους για συμμετοχή στα δημιουργικά εργαστήρια.

Στην 1η αυτή συνάντηση έγινε μια σύντομη παρουσίαση όλων των εργαστηρίων που λειτουργούν για την περίοδο Οκτώβριος 2019 – Ιούνιος 2020 και παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη συγκράτηση των μελών σε αυτά. Στη συνέχεια κατατέθηκαν από πλευράς ΕΚΚΕΕ κάποιοι προβληματισμοί, οι οποίοι στηρίχτηκαν στο δεδομένο ότι ο πληθυσμός του ΕΚΚΕΕ είναι υπο-ομάδα του πληθυσμού των Μονάδων. Το ΕΚΚΕΕ επιθυμεί την καθιέρωση αυτών των συναντήσεων, ει δυνατόν σε μηνιαία βάση, και τον ορισμό προσώπων αναφοράς από το σύνολο των Μονάδων της Αττικής.  Στην ουσία επιθυμούμε τη δημιουργία ενός συνεργατικού δικτύου με γνώμονα τους θεραπευόμενους και τις παρεχόμενες προς αυτούς υπηρεσίες, που εφάπτονται του εξατομικευμένου θεραπευτικού τους πλάνου και της κοινωνικής τους επανένταξης (δημιουργική απασχόληση, κοινωνικές δεξιότητες, διαχείριση ελεύθερου χρόνου, εργασιακή ένταξη κα).