Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 25 Νοέμβριος 2019 12:58

Παραδόθηκαν τα έργα στους δημιουργούς τους σε κλειστή εκδήλωση στο ΕΚΚΕΕ

Έλα και φύγε με το έργο σου paradosi

Σε μια λιτή αλλά ουσιαστική και σημαντική για τα μέλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η παράδοση των έργων ζωγραφικής και φωτογραφίας στους δημιουργούς τους, την Τρίτη 19 Νοεμβρίου στους χώρους του ΕΚΚΕΕ. Δέκα (10) μέλη της Λέσχης "Σαν Φως" και του Τμήματος Φωτογραφίας και έντεκα (11) μέλη του Εργαστηρίου Ζωγραφικής & Αγιογραφίας παρέλαβαν από τα έργα που είχαν δημιουργήσει στο πλαίσιο των εργαστηρίων του ΕΚΚΕΕ, αυτά που τα ίδια επέλεξαν. Δέκα εκτυπωμένες φωτογραφίες του το κάθε μέλος της Φωτογραφίας και έναν αριθμό πινάκων ή αγιογραφιών (ανάλογα με το σύνολο των έργων του καθενός) τα μέλη της Ζωγραφικής. 

Η παράδοση των ολοκληρωμένων έργων στους δημιουργούς τους οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, με το σκεπτικό ότι τα έργα ανήκουν στους δημιουργούς τους και η σχέση του δημιουργού με το έργο του πρέπει να διατηρείται και να είναι κινητοποιητική για κάθε προσπάθεια κοινωνικής επανένταξης και ατομικής αυτονόμησης του δημιουργού. Όλα τα έργα ζωγραφικής & αγιογραφίας έχουν φωτογραφηθεί και διατηρούνται στο αρχείο του ΕΚΚΕΕ, ενώ μετά από αίτημά μας οι δημιουργοί τους είναι πρόθυμοι να μας τα διαθέσουν, εάν θελήσουμε να συμπεριληφθούν σε εκθέσεις που θα διοργανώσει το ΕΚΚΕΕ στο μέλλον.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, που ήρθαν κάποτε στο ΕΚΚΕΕ ψάχνοντας μια διέξοδο για να περάσουν την ώρα τους δημιουργικά και κατάφεραν, ο καθένας στον χρόνο του και με τον τρόπο του, να φύγουν την περασμένη Τρίτη κρατώντας στα χέρια τους τα έργα τους.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την εκδήλωση

 

Σχέδιο χωρίς τίτλο 8

DSC 4642

DSC 4653

DSC 4716

DSC 4782

1

DSC 4808

DSC 4860

DSC 4904

DSC 4970

Σχέδιο χωρίς τίτλο 6

3