banner upiresies

Τετάρτη, 18 Σεπτέμβριος 2019 13:03

Δημιουργικά Εργαστήρια ΕΚΚΕΕ 2019 - 2020

Δημιουργικά Εργαστήρια ΕΚΚΕΕ 2019 2020 κάρτα οκανα πιν 1

Για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, το ΕΚΚΕΕ εμπλουτίζει με νέα αντικείμενα τον κατάλογο των δημιουργικών εργαστηρίων που θα υλοποιεί στους χώρους του, με σκοπό να προσελκύσει νέα μέλη αλλά και να ενισχύσει το κίνητρο των παλαιότερων. Τα εργαστήρια, παλαιότερα και νέα, θα συντονίζονται από στελέχη του ΕΚΚΕΕ, από εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ που κατέχουν τα αντικείμενα και εκδήλωσαν ενδιαφέρον και από εθελοντές εξωτερικούς συνεργάτες. Ακολουθεί μία σύντομη παρουσίαση των αντικειμένων που θα υλοποιηθούν το προσεχές ακαδημαϊκό έτος. Στο συνημμένο αρχείο στο τέλος του άρθρου θα βρείτε τη φόρμα για τη συμπλήρωση της αίτησης.

Περίοδος αιτήσεων: 23/9 - 4/10 2019

 

Φωτογραφία

MD1 2298

Το μακροβιότερο δημιουργικό εργαστήριο του ΕΚΚΕΕ, καθώς ξεκίνησε να λειτουργεί το 2007 και από το 2013 λειτουργεί σε ετήσια βάση. Οι συμμετέχοντες εισάγονται στις τεχνικές λήψης φωτογραφίας και εξοικειώνονται προοδευτικά με τις τεχνικές επεξεργασίας ψηφιακής εικόνας. Από την πλευρά του ΕΚΚΕΕ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση του κινήτρου των συμμετεχόντων για την περαιτέρω κατάρτισή τους στο αντικείμενο και την επαγγελματική απασχόλησή τους με τη φωτογραφία. Κάθε χρόνο, διοργανώνεται τουλάχιστον μία έκθεση από το ΕΚΚΕΕ με έργα του Τμήματος Φωτογραφίας και της Λέσχης "Σαν Φως", ενώ συχνή είναι και η συμμετοχή του Τμήματος σε ομαδικές εκθέσεις. 

επιστροφή

    Μουσικό Σύνολο

μουσικο συνολοMουσικοκινητική αγωγή, χορωδία, θεωρία της μουσικής: Οι συμμετέχοντες βιώνουν μέσα από τη μουσική, το τραγούδι, την κίνηση, τους ρυθμούς, τις μελωδίες, με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο (bodypercussion, αυτοσχεδιασμός, ρυθμοί, πρωτότυπη ορχήστρα κλπ). Έχουν τη δυνατότητα να ενεργούν μέσα από ένα μουσικό σύνολο, βελτιώνοντας τη ψυχική τους διάθεση. Στις ομαδικές διεργασίες περιλαμβάνονται η χρήση φωνής, μουσικών οργάνων (Orff, κλπ) καθώς και αυτοσχεδιασμοί πάνω σε ήδη γνωστά τραγούδια, δίνοντας την ευκαιρία στα μέλη της ομάδας να εκφραστούν και να δημιουργήσουν μέσω της μουσικής. Οι συναντήσεις έχουν ως σκοπό την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση, έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να αξιοποιούν τον ελεύθερό τους χρόνο ευχάριστα. Η συμμετοχή απευθύνεται σε όλους και δεν προϋποθέτει γνώσεις μουσικής. Πατήστε στη φωτογραφία αριστερά για να δείτε ένα ενδεικτικό βίντεο     

Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές

Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές

Η εποχή που με την Πληροφορική ασχολούνταν μόνο οι επαγγελματίες ειδικοί προγραμματιστές και οι επαγγελματίες των επιχειρήσεων ψάχνοντας το κατάλληλο εργαλείο για τη δουλειά τους έχει παρέλθει προ πολλού. Το διαδίκτυο αποτελεί ένα ενιαίο εργαλείο ενημέρωσης, ψυχαγωγίας, εμπορίου όπου όλες οι υπηρεσίες έχουν διαδικτυακό τόπο και αποτύπωμα και όπου ζητείται από τον χρήστη των υπηρεσιών να μπορεί να πραγματοποιεί και να χειρίζεται εγγραφές και συνδέσεις (taxisnet, τράπεζες, ebay, ΔΕΗ κα). Στο δημιουργικό εργαστήριο Η/Υ θα ασχοληθούμε με: γενική εισαγωγή στους Η/Υ, λειτουργικά προγράμματα, λογισμικά, σουίτες γραφείου, διαδίκτυο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, επεξεργασία κειμένου, εγγραφή / σύνδεση / αποσύνδεση σε πλατφόρμες.

επιστροφή

  Ζωγραφική - Αγιογραφία 

DSC 0011 2

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά λειτουργεί στο ΕΚΚΕΕ το εργαστήριο Ζωγραφικής & Αγιογραφίας. Προοδευτικά αυξάνονται  τόσο τα ολοκληρωμένα έργα, όπως είναι φυσικό άλλωστε, όσο και ο αριθμός των ατόμων που συμμετέχουν σε αυτό και το παρακολουθούν συστηματικά. Το εργαστήριο Ζωγραφικής & Αγιογραφίας ξεκίνησε ως εργαστήριο Καλλιτεχνικών την περίοδο 2016-2017. Η συμμετοχή σε αυτό δεν προϋποθέτει ειδικές ικανότητες ή προηγούμενη γνώση και εμπειρία στη ζωγραφική ή το σχέδιο. Μπορεί να συμμετάσχει οποιοδήποτε μέλος του ΟΚΑΝΑ, εάν έχει απλώς την επιθυμία να μάθει να ζωγραφίζει.

 

   Δημιουργική Γραφή

cover front

Στόχος του εργαστηρίου είναι τα μέλη του, μέσα από τη μελέτη λογοτεχνικών κειμένων (με έμφαση στο διήγημα, το μικρο-διήγημα και την ποίηση) και την εφαρμογή συγκεκριμένων ασκήσεων και τεχνικών, να ενεργοποιήσουν τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, να «παίξουν» με τις λέξεις, να αυτοσχεδιάσουν με σκοπό να ανακαλύψουν τις ιστορίες που θέλουν να αφηγηθούν και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν αυτές να δομηθούν μετέπειτα σε ολοκληρωμένα, πρωτότυπα λογοτεχνικά κείμενα ή ποιήματα. Τελικός στόχος είναι η έκδοση (ηλεκτρονική ή έντυπη) του παραγόμενου έργου των μελών.

 

επιστροφή

Χορός - Κίνηση - Ενδυνάμωση

horos kai kinisiΗ ενασχόληση με οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα έχει να προσδώσει μόνο οφέλη  στον άνθρωπο, όπως ψυχαγωγία, αυτοπεποίθηση, βελτίωση της  υγείας, κά. Στόχος του εργαστηρίου αυτού είναι η απελευθέρωση και εκγύμναση του σώματος, η ανάπτυξη  της σωματικής έκφρασης  και η μυϊκή ενδυνάμωση μέσα από ασκήσεις χορού και γυμναστικής. Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους, ανεξάρτητα από τη φυσική τους κατάσταση ή την εμπειρία τους σε κάποιο άθλημα ή είδος χορού.

 

Θεατρικό Εργαστήρι

PIC 3459

Οι δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στο θεατρικό εργαστήρι συνδυάζουν τη θεωρητική κατάρτιση με την πρακτική άσκηση. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν για κάποια από τα σημαντικότερα θεατρικά έργα του παγκόσμιου δραματολογίου, ελληνικού και ξένου, μέσα από την ανάγνωση των έργων αλλά και παρακολουθώντας σύντομες παρουσιάσεις για τον συγγραφέα και την εποχή του. Θα παρακολουθήσουν βιντεοσκοπημένες θεατρικές παραστάσεις και θα συμμετέχουν σε ομαδικές συζητήσεις πάνω στα έργα. Το πρακτικό κομμάτι του εργαστηρίου θα περιλαμβάνει δραματοποίηση σκηνών, αυτοσχεδιασμούς και ό,τι άλλο μπορεί να ενδιαφέρει τα μέλη σε ένα τέτοιο πλαίσιο.
  

  Ραπτική - Μεταποιήσεις

DSC 0002 2

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αρχάριους και προσφέρει τις βασικές και αναγκαίες γνώσεις ραπτικής με ή χωρίς τη χρήση ραπτομηχανής. Κύρια επιδίωξη είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες τις βασικές δεξιότητες για απλές μεταποιήσεις ενδυμάτων (κόντεμα, φάρδεμα, στένεμα, στριφώματα, φερμουάρ, μπαλώματα κ.ά.). Σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από μέλη που κατέχουν ήδη τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες, υπάρχει η δυνατότητα εξατομικευμένης υποστήριξής τους από τη συντονίστρια του εργαστηρίου.

 

επιστροφή

   Ρεφλεξολογία

reflexology foot alfatherapy 640x480

Ο σκοπός των μαθημάτων είναι να δώσει στους συμμετέχοντες τις γνώσεις που χρειάζονται σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, ώστε να μπορούν να εφαρμόζουν στον εαυτό τους απλές τεχνικές για την ανακούφιση σωματικών συμπτωμάτων του stress. Μέσω των μαθημάτων οι εκπαιδευόμενοι έρχονται σε επαφή με σημαντικές λειτουργίες του σώματος και μαθαίνουν τους μηχανισμούς του οργανισμού που μπορούν να χρησιμοποιήσουν μέσω της Ρεφλεξολογίας, για τη βελτίωση των συμπτωμάτων που βιώνουν και του αισθήματος ευεξίας. Οι τεχνικές αυτοβοήθειας που διδάσκονται είναι απολύτως ασφαλείς και μπορεί πολύ εύκολα ο καθένας να τις εφαρμόσει στον εαυτό του σε οποιοδήποτε χρόνο και τόπο.  Ο συγκεκριμένος κύκλος μαθημάτων σχετίζεται με το Stress και τα συνοδά σωματικά συμπτώματά του, όπως η ένταση, η αϋπνία, η δυσλειτουργία του εντέρου, ο πόνος σε διάφορες περιοχές του σώματος χωρίς παθολογική αιτία.

   Κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά

κατασκευές ανακυκλωση

Επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση αντικειμένων. Μην πετάξεις τίποτα! Δεν είναι όλα τα αντικείμενα για πέταμα. Ίσως μερικά να αποτελούν κρυμμένους διακοσμητικούς θησαυρούς ή ιδέες για το πώς να τα επαναχρησιμοποιήσεις δίνοντάς τους νέο ρόλο και χρήση. Όταν ένα αντικείμενο δεν σου χρειάζεται πλέον, αυτό δεν σημαίνει πως ο προορισμός του είναι το καλάθι των αχρήστων. Ο καθένας μπορεί να κάνει τη δική του ανακύκλωση, χωρίς να χρειάζεται να πετάξει κάτι καταφέρνοντας ταυτόχρονα να γίνει δημιουργικός.

επιστροφή

  Μουσική κάλυψη εκδηλώσεων

dj1Δεν είναι όλες οι στιγμές ίδιες, ούτε όλες οι συνθήκες. Άλλη μουσική μπαίνει στους γάμους, άλλη σε πάρτι γενεθλίων, άλλη σε πάρτι συνταξιοδότησης. Άλλη μουσική ακούνε οι έφηβοι, άλλη οι 30+, άλλη οι 50+. Άλλη είναι η ακουστική ενός συναυλιακού χώρου και άλλη ενός διαμερίσματος. Άλλα είναι τα κριτήρια όταν παίζουμε μουσική στις 10.00 το πρωί και άλλα στις 10.00 το βράδυ. Όταν η μουσική δεν είναι προσωπική υπόθεση αλλά συνοδεύει κοινωνικές συναναστροφές και εκδηλώσεις, υπάρχουν κάποια μυστικά που ελπίζουμε να μας αποκαλυφθούν σε αυτό το πιλοτικό εργαστήριο, που θα μας προσφέρει εθελοντικά ένας dj.

  Σκάκι

skaki1Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσουμε να παίζουμε σκάκι, ένα παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους, για όλους! Το σκάκι είναι το πιο δημοφιλές επιτραπέζιο παιχνίδι στον κόσμο και θεωρείται ο βασιλιάς των παιχνιδιών.Το δημιουργικό εργαστήριο του ΕΚΚΕΕ με αντικείμενο το σκάκι απευθύνεται σε όσους δεν γνωρίζουν τίποτα για το παιχνίδι και απλώς θέλουν να μάθουν κανόνες και στρατηγικές. Εάν λοιπόν δεν γνωρίζεις τι είναι 1.ε4 ε5 2.♞ζ3 ♞γ6 3.♝β5 στείλε την αίτησή σου και θα ανακαλύψεις: τη σκακιστική ιστορία και τις σχολές, τη σκακιέρα, τα πιόνια με τις κινήσεις τους, τα λεγόμενα ανοίγματα και κλεισίματα μιας παρτίδας, τις τακτικές μέσα από το σκακιστικό παιχνίδι.

 

  Ξένες Γλώσσες

ξένες γλώσσες

Οι επιλογές είναι : Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Για αρχάριους και μόνο. Ο σκοπός είναι τα μέλη του εργαστηρίου να εξοικειωθούν με την ακρόαση, την αναγνώριση, την κατανόηση και με την ομιλία της γλώσσας που θα επιλέξουν, σε βασικές συνθήκες καθημερινής επικοινωνίας. Στη συνέχεια ή και παράλληλα θα μπορέσουν να εξοικειωθούν με τους βασικούς κανόνες ανάγνωσης και γραφής.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και ενημερωθείτε πρώτοι για τις δράσεις μας.



okana toplogo

 

Στοιχεία Επικοινωνίας ΕΚΚΕΕ Αθήνα
Πύρλα 29, Κάτω Πατήσια, Αθήνα
ΤΚ 11145

τηλ: 210 8544820, 8542936

email: ekek@okana.gr

(C) 2016 OKANA

Disclaimer: All images and logos are copyrighted to their respective owners.

Οι φωτογραφίες που εναλλάσσονται στο slideshow της ιστοσελίδας είναι έργα των μελών της Λέσχης Φωτογραφίας «ΣΑΝ ΦΩΣ» του ΕΚΚΕΕ

 

Βρείτε μας επίσης
     

Ανάπτυξη και φιλοξενία Ιστοσελίδας ITBIZ