banner upiresies

Δευτέρα, 25 Φεβρουάριος 2019 11:25

Έναρξη εγγραφών για τα εργαστήρια μικρής διάρκειας

Afisa 252 2 page 001

Το Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης (ΕΚΚΕΕ) πρόκειται να υλοποιήσει Δημιουργικά Εργαστήρια (στην έδρα του, Πύρλα 29, Κάτω Πατήσια, Αθήνα) για το διάστημα από 26 Μαρτίου 2019 έως και 28 Ιουνίου 2019, με τα εξής αντικείμενα:

 

1. Η/Υ  (3ώρες Χ 1 ημέρα/εβδομάδα)

Η εποχή που με την Πληροφορική ασχολούνταν μόνο οι επαγγελματίες ειδικοί προγραμματιστές και οι επαγγελματίες των επιχειρήσεων ψάχνοντας το κατάλληλο εργαλείο για τη δουλειά τους έχει παρέλθει προ πολλού. Το διαδίκτυο αποτελεί ένα ενιαίο εργαλείο ενημέρωσης, ψυχαγωγίας, εμπορίου όπου όλες οι υπηρεσίες έχουν διαδικτυακό τόπο και αποτύπωμα και όπου ζητείται από τον χρήστη των υπηρεσιών να μπορεί να πραγματοποιεί και να χειρίζεται εγγραφές και συνδέσεις (taxisnet, τράπεζες, ebay, ΔΕΗ κα). Στο δημιουργικό εργαστήριο Η/Υ θα ασχοληθούμε με: γενική εισαγωγή στους Η/Υ, λειτουργικά προγράμματα, λογισμικά, σουίτες γραφείου, διαδίκτυο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, επεξεργασία κειμένου, εγγραφή / σύνδεση / αποσύνδεση σε πλατφόρμες.

 

2. Μουσική - Χορωδία  (3 ώρες Χ 2 ημέρες/εβδομάδα)

Το πρόγραμμα προσφέρει βασικές γνώσεις βυζαντινής και ευρωπαϊκής μουσικής, την εκμάθηση της μουσικής γλώσσας (νότες) και την ανάγνωσή της με τη βοήθεια της φωνής ή μουσικών οργάνων, όπως το αρμόνιο. Αποσκοπεί στην πρώτη επαφή των θεραπευόμενων με τη μουσική, καθώς και στη δημιουργία χορωδίας με ή χωρίς τη χρήση οργάνων.

 

3. Ραπτική – Μεταποιήσεις   (4 ώρες Χ 1 ημέρα/εβδομάδα)

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αρχάριους και προσφέρει τις βασικές και αναγκαίες γνώσεις ραπτικής με ή χωρίς τη χρήση ραπτομηχανής. Κύρια επιδίωξη είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες τις βασικές δεξιότητες για απλές μεταποιήσεις ενδυμάτων (κόντεμα, φάρδεμα, στένεμα, στριφώματα, φερμουάρ, μπαλώματα κ.ά.). Σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από μέλη που κατέχουν ήδη τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες, θα διερευνηθεί η δυνατότητα εξατομικευμένης υποστήριξής τους από τη συντονίστρια του εργαστηρίου.

 

4. Σκάκι  (3ώρες Χ 1 ημέρα/εβδομάδα)

Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσουμε να παίζουμε σκάκι, ένα παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους, για όλους! Το σκάκι είναι το πιο δημοφιλές επιτραπέζιο παιχνίδι στον κόσμο και θεωρείται ο βασιλιάς των παιχνιδιών...Το δημιουργικό εργαστήριο του ΕΚΚΕΕ με αντικείμενο το σκάκι απευθύνεται σε όσους δεν γνωρίζουν τίποτα για το παιχνίδι και απλώς θέλουν να μάθουν κανόνες και στρατηγικές. Εάν λοιπόν δεν γνωρίζεις τι είναι αυτό 1.ε4  ε5 2.♞ζ3 ♞γ6 3.♝β5 στείλε την αίτησή σου…και μέχρι το καλοκαίρι θα ανακαλύψεις: τη σκακιστική ιστορία και σχολές, τη σκακιέρα, τα πιόνια με τις κινήσεις τους, τα λεγόμενα ανοίγματα και κλεισίματα μιας παρτίδας, τις τακτικές…μέσα από το σκακιστικό παιχνίδι.

 

Υποβολή αιτήσεων από Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου  έως Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται αυτοπροσώπως στη Γραμματεία του ΕΚΚΕΕ,

Πύρλα 29, Κ. Πατήσια, καθημερινά 9:00-15:00.

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και ενημερωθείτε πρώτοι για τις δράσεις μας.



okana toplogo

 

Στοιχεία Επικοινωνίας ΕΚΚΕΕ Αθήνα
Πύρλα 29, Κάτω Πατήσια, Αθήνα
ΤΚ 11145

τηλ: 210 8544820, 8542936

email: ekek@okana.gr

(C) 2016 OKANA

Disclaimer: All images and logos are copyrighted to their respective owners.

Οι φωτογραφίες που εναλλάσσονται στο slideshow της ιστοσελίδας είναι έργα των μελών της Λέσχης Φωτογραφίας «ΣΑΝ ΦΩΣ» του ΕΚΚΕΕ

 

Βρείτε μας επίσης
     

Ανάπτυξη και φιλοξενία Ιστοσελίδας ITBIZ