banner upiresies

Παρασκευή, 14 Σεπτέμβριος 2018 13:47

Νέα κριτήρια και προϋποθέσεις για την χορήγηση του ΚΕΑ

koinoniko-eisodima-696x470

Τροποποιήσεις θα ισχύσουν στα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) από την 1η Νοεμβρίου 2018, σύμφωνα με την ΚΥΑ 33475/1935 (ΦΕΚ Β', Αρ.2281/15-6-2018). Οι δικαιούχοι και τα υπόλοιπα μέλη του νοικοκυριού που δύνανται να εργαστούν και δεν διαθέτουν κάρτα ανεργίας εγγράφονται υποχρεωτικά, σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, στο Μητρώο ανέργων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από τον μήνα έγκρισης της αίτησής τους στο Κ.Ε.Α. Ήδη από την 1η Αυγούστου ξεκίνησε η υποχρεωτική εγγραφή στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ των δικαιούχων που ήδη λαμβάνουν ΚΕΑ, καθώς και όλων των ενήλικων μελών του ωφελούμενου νοικοκυριού που μπορούν να εργαστούν. Στην περίπτωση που ο δικαιούχος του ΚΕΑ δεν έχει βγάλει κάρτα ανεργίας ο ΟΑΕΔ θα ενημερώσει την πλατφόρμα του προγράμματος, οπότε θα διακοπεί αυτόματα η καταβολή και δεν θα μπορεί να επανυποβάλει αίτηση για το ΚΕΑ για ένα χρόνο.

Επιπλέον, οι δικαιούχοι ενήλικες έως 45 ετών που δεν έχουν ολοκληρώσει τη φοίτησή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, υποχρεούνται, κατόπιν σχετικής ειδοποίησης, είτε να συμμετάσχουν στις εξετάσεις απόκτησης απολυτηρίου δημοτικού σχολείου είτε να εγγραφούν σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας ή στα παραρτήματα αυτών και σε εσπερινά γυμνάσια.
Σημειώνεται ότι θα μπορούν να διενεργούνται κατ’ οίκον επισκέψεις από αρμόδιους υπαλλήλους των Δήμων ή των Κέντρων Κοινότητας για επιτόπια επαλήθευση της σύνθεσης και των συνθηκών διαβίωσης του νοικοκυριού.
Λοιπές τροποποιήσεις που αφορούν σε παροχές, εισοδηματικά κριτήρια, όρους και προϋποθέσεις εφαρμογής του προγράμματος ΚΕΑ αναγράφονται αναλυτικά στην απόφαση, η ισχύς της οποίας ξεκινά από 1/11/2018, και η οποία επισυνάπτεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και ενημερωθείτε πρώτοι για τις δράσεις μας.



okana toplogo

 

Στοιχεία Επικοινωνίας ΕΚΚΕΕ Αθήνα
Πύρλα 29, Κάτω Πατήσια, Αθήνα
ΤΚ 11145

τηλ: 210 8544820, 8542936

email: ekek@okana.gr

(C) 2016 OKANA

Disclaimer: All images and logos are copyrighted to their respective owners.

Οι φωτογραφίες που εναλλάσσονται στο slideshow της ιστοσελίδας είναι έργα των μελών της Λέσχης Φωτογραφίας «ΣΑΝ ΦΩΣ» του ΕΚΚΕΕ

 

Βρείτε μας επίσης
     

Ανάπτυξη και φιλοξενία Ιστοσελίδας ITBIZ