Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 18 Απρίλιος 2018 15:38

Ολοκληρώνεται η διαδικασία φόρτισης του δωρεάν κομίστρου για ανέργους και ΑμεΑ στις κάρτες του ΟΑΣΑ

ενεργοποίηση athenacard

Ο ΟΑΣΑ ανακοινώνει ότι, το αμέσως προσεχές διάστημα, πρόκειται να κλείσουν σταδιακά οι πύλες των ΑμεΑ στους σταθμούς του Μετρό.

Όσοι άνεργοι και ΑμεΑ δεν έχουν φορτίσει την προσωποποιημένη κάρτα τους με δωρεάν κόμιστρο από τα αυτόματα μηχανήματα, καλούνται να το κάνουν τις επόμενες ημέρες.

 

Πώς γίνεται η ενεργοποίηση

Για την ενεργοποίηση του δωρεάν κομίστρου, άνεργοι και ΑμεΑ, εφόσον έχουν παραλάβει την προσωποποιημένη κάρτα τους και έχουν πιστοποιήσει το δικαίωμα τους μέσω της εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ, καλούνται να κάνουν τα ακόλουθα βήματα:

1. Μεταβαίνουν σε ένα από τα 300 «Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών» (ΑΜΕΚ) του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

2. Στην αρχική οθόνη του ΑΜΕΚ, επιλέγουν τη γλώσσα που επιθυμούν και στη συνέχεια, την επιλογή «Επιδότηση» από το βασικό μενού.

3. Τοποθετούν κατακόρυφα την προσωποποιημένη ATH.ENA Card στην υποδοχή που βρίσκεται στο κάτω αριστερά μέρος της πρόσοψης του ΑΜΕΚ.

4. Η συσκευή αναγνωρίζει αυτόματα, εάν η συγκεκριμένη κάρτα δικαιούται επιδότησης και στην περίπτωση αυτή, επιλέγουν το «ΟΚ» για να ξεκινήσει η διαδικασία φόρτισης της κάρτας του.

Προσοχή: όσο διαρκεί η φόρτιση του κομίστρου δεν πρέπει να αφαιρεθεί η κάρτα από την υποδοχή.

5. Με το πέρας της διαδικασίας, αφαιρούν την κάρτα από την υποδοχή και παραλαμβάνουν την απόδειξη από τη θύρα εξόδου. Η κάρτα έχει φορτιστεί με το δωρεάν κόμιστρο και είναι έτοιμη προς χρήση.

Οι άνεργοι θα πρέπει να επαναλαμβάνουν την παραπάνω διαδικασία σε μηνιαία βάση.